ervaringen van leerlingen

Barend Holleman, Heemskerk                                                                                         Afgelopen zomer ben ik begonnen met gitaar-lessen in Castricum. Aangezien ik snel wilde leren, hebben we afgesproken om te beginnen met 1 x in de week een half uur les. Het ging echt super snel!! Het eerste tokkel-nummer dat ik heb geleerd was Oceaan van Racoon en al heel snel speelde ik nummers van Passenger en Eric Clapton. Ik ben verslaafd geraakt aan gitaarspelen en speel ik zeker een half uur per dag. In oktober vorig jaar ben ik voor 4 maanden in Zuid-Amerika geweest, daar een gitaar gekocht, en heb ik van Boudewijn bladmuziek meegekregen om te oefenen en hebben we regelmatig contact gehad over hoe het ging. Op die manier kon ik toch nog oefenen en hebben we het weer opgepakt toen ik terug was. Het is heel prettig dat Boudewijn erop aanstuurt dat je zo snel moet gaan als je zelf wilt. Tijdens de lessen heb je veel vrijheid om aan te geven welke nummers je wilt gaan spelen en welke stijl je wilt leren. Ik kan de lessen die Boudewijn geeft zeker aanraden! Ik heb er heel veel van geleerd en we zijn nog lang niet klaar. Super blij dat ik bij je ben gaan lessen! Keep on the good work!

Marie-Janne Behrens, Castricum
Sinds mijn 10e jaar maak ik al muziek op accordeon, harmonica en basaccordeon. Ik wilde eens totaal iets anders en heb gitaarles genomen bij Boudewijn in september 2011. Dat heb ik precies 1 jaar gedaan. Mijn doel was het leren spelen van simpele akkoorden en eventueel erbij gaan zingen. Achteraf toch niet wat ik er van verwachtte en op advies van Boudewijn de contrabas weer opgepakt die al 25 jaar ongebruikt in de kamer stond. Dit bleek wél een schot in de roos ! Ik ben mij gaan verdiepen in hoe ik de contrabas kan inzetten in de orkesten en ensembles waarin ik al jarenlang participeer. Ik heb door middel van veel praktische oefeningen het instrument goed leren kennen. Het is dus heel belangrijk om van te voren goed te bedenken wat je doel is met het instrument. Boudewijn kan daar prima in adviseren en begeleiden. Na 1½ jaar is het mij gelukt om samen met een orkest te spelen ! Ik pluk op de contrabas en vind alle muziekstijlen leuk waar de bas zich voor leent. Er valt voor mij nog heel veel te leren en ik heb er veel plezier in. De strijkstok is nog even een issue maar dat komt ook wel goed.

Marcel Lampe, Heemskerk
Na wat jaren twijfelen heb ik mezelf overgehaald om gitaar te gaan spelen en ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Wat het makkelijker voor mij maakte om de knoop door te hakken is de service die Boudewijn biedt om aan huis les te komen geven. In het maken van lesafspraken is hij erg flexibel. De keuze van muziek laat Boudewijn vrij aan de leerling, dat is erg fijn. We hebben nu verschillende stijlen geprobeerd op de gitaar en zelf speel ik ook via het internet. Maar het verschil is erg merkbaar. Met Boudewijn erbij leer ik sneller de akkoorden en technieken dan via het internet en tevens motiveert het me ook om door te zetten. Zelfs als ik Boudewijn in de les voor hem onbekende nummers voorleg, kan hij ze door zijn ervaring ter plekke snel uitzoeken. Door zijn heldere uitleg kan ik dan ook meteen meespelen. Boudewijn, tot snel!

Paul Ooms, Castricum
Al ruim een jaar volg ik eens in de 2 weken basles bij Boudewijn.
Meestal kiezen we een nummer dat we eerst rustig doornemen, om zo de juiste manier van spelen uit te zoeken. Vervolgens krijg ik de bladmuziek gemaild in notenschrift en tabs zodat ik hiermee thuis aan de slag kan. Het gaat er altijd gezellig aan toe, z’n enthousiasme werkt aanstekelijk, zeker als het weer eens niet lukt. Een les van 45 minuten is voorbij voor ik het weet. Ik ben er voorlopig nog niet, mede omdat ik hiernaast ook een druk leven heb.
Maar als ik zie wat ik in 1 jaar al heb geleerd ben ik best tevreden en gaan we lekker door.

Tristan Duin, Castricum
Ik heb nu al vanaf september gitaarles. Ik kon toen nog helemaal niks maar nu kan ik alles al wat ik heb geleerd van mijn meester. We spelen één op één en dat vind ik fijner dan met meerderen tegelijk. Ik heb altijd veel zin in gitaarles want ik vind het erg leuk. En als ik om een nieuw liedje vraag dan doen we dat meestal meteen de week daarna. Ik leer de liedjes altijd heel snel van Boudewijn (gitaarmeester) want hij legt alles goed uit.

Eefje van Eeuwijk, Dordrecht
Als je denkt aan gitaarles, denk je misschien aan noten lezen en moeilijke stukken leren, maar de manier waarop Boudewijn mij lesgeeft is veel luchtiger. Natuurlijk leer je die dingen ook, maar dan alleen dingen die je beter maken en bij jou passen of jouw interesse hebben. Eerst heb ik een tijdje geprobeerd om mijzelf gitaar te leren spelen, maar nu, na een jaar les van Boudewijn besef ik dat me dat nooit was gelukt. Dankzij de les heb ik plezier in gitaarspelen en gaat het nog steeds elke week iets beter!